Serviciile Pe Care Le Ofer
Atacurile de panică sunt mult mai frecvente decât ne imaginăm, aproximativ 3% din populația lumii a experimentat la un moment dat un atac de panică.
Depresia are mai multe cauze, dar de cele mai multe ori ea apare după ce am resimțit o pierdere.
În accepțiunea ei cea mai largă, psihoterapia înseamnă metoda psihologică de tratament a tulburărilor mentale.
Psihoterapia de cuplu reprezintă de regulă ultima variantă, partenerii ajung în cabinet epuizați și cumva deznădăjduiți:
Adolescența este perioada cea mai complicată a dezvoltării noastre, e plină de contradicții, confuzii, sensibilitate.
Atât de mult e folosit acest termen încât s-a banalizat și a pierdut, cu timpul, ceva din atractivitatea sau misterul sensului inițial.
Pricing Plans
Curabitur venenatis metus felis, quis malesuada augue.
Curabitur venenatis metus felis, quis malesuada augue.
Curabitur venenatis metus felis, quis malesuada augue.
Cum Decurge O Sesiune
Mulți clienți au emoții la prima ședință, unii mai mari, alții mai puțin intense. Intr-un fel e firesc să fie așa, și eu am avut când am fost prima dată la ședința cu analistul meu. E firesc deoarece, în ședințele de psihoterapie, ne ducem în zonele complicate pentru noi, în zonele de care psihicul nostru încearcă să ne țină departe. E ca și cum ne-ar spune: „eu încerc să te protejez, găsesc tot felul de soluții, nu mai stiu cum să le întorc, ce să mai fac ca să bag suferința sub covor, și tu de duci la ăsta, care fix acolo o să te ducă”.
Deci într-un fel e firesc să simțim tot felul de emoții sau să găsim „justificări” mai mult sau mai puțin rezonabile pentru a nu ne duce la psihoterapeut ( e prea departe, nu am timp, las pe mai încolo dar sigur o să mă duc candva, am alte priorități acum etc).
Mulți au o ușoară îngrijorare că nu stiu despre ce o să se vorbească „m-am gândit pe drum despre ce o să vorbim, ce întrebări să pun, dar sincer nu stiu cu ce să încep”. Întotdeauna le răspund că nu ține de ei, că e treaba mea să pun întrebări sau să conduc discuția spre aspectele esențiale, important e să încerce să se relaxeze”.
În prima ședință, care durează că toate celelalte ( 50 de minute), începem cu stabilirea obiectivului nostru general. Dialogul e cam așa: „cu ce gând ai venit la psihoterapie, ce anume ai vrea să îmbunătățești? Asupra a ce anume ai vrea să lucrăm mai întăi? Hai să încercam să formulam un obiectiv general, bineînțeles că pe parcursul psihoterapiei vor apărea și alte obiective la fel de mari sau poate secundare, dar acum mă interesează ce simți că e presant pentru tine”.
În a doua ședință se face anamneza, adică istoricul persoanei, istoric care mă ajută să înțeleg în ce dinamica a crescut clientul, dacă are frați sau surori, dacă a crescut la bunici, cât timp a stat mama acasă cu el, ce a
simțit față de mama și față de tata, cum a fost la grădiniță etc. Sunt informații concrete care îl ajută și pe client să înțeleagă cum s-a dezvoltat, e un început de rearanjare a vieții personale.
Testimoniale
Top din toate punctele de vedere, Vicentiu structurează bine informatiile, ușor de înțeles, m-am ajutat mult in dezvoltarea personală.
Frumos, are un stil interactiv, ceva nou pentru mine, m-a ajutat pe mai multe planuri.
Vicentiu e de un real ajutor, nu am simțit cum a trecut timpul.
Exercițiile și tehnicile m-au ajutat foarte mult deja.
FAQs
Aici găsești răspunsuri la întrebările pe care clienții mei le pun în mod frecvent. Dacă nu găsești răspunul la întrebarea ta nu ezita să mă contactezi.
Psihoterapia este un proces prin care o persoană lucrează împreună cu un specialist (psihoterapeut) pentru a explora problemele emoționale, comportamentale sau de gândire, în scopul de a le înțelege și de a găsi
soluții pentru ele. Se poate desfășura individual, în cuplu sau în grup.
De obiceI, o ședință durează 50 de minute. Frecvența ședințelor depinde de necesitățile tale și de abordarea terapeutică, fiind de obicei săptămânale sau bilunare.
Durata terapiei variază în funcție de complexitatea problemelor. Unele persoane pot simți îmbunătățiri după câteva luni, în timp ce altele pot avea nevoie de mai mulți ani de terapie pentru a obține rezultate durabile.
Psihoterapia te poate ajuta să înțelegi mai bine gândurile, emoțiile și comportamentele tale, să dezvolți mecanisme sănătoase de coping și să găsești soluții pentru problemele tale personale, relaționale sau profesionale. Te ajută să crești reziliența emoțională și să te simți mai echilibrat.
0721 121 122
psihologvicentiumaftei @yahoo.com
Programări
Folosește formularul pentru a programa la o ședință si voi reveni către tine pentru a confirma sau contactează-mă la numărul de telefon alăturat sau adresa de email.
Dacă ceva din tine a rezonat cu “frânturile” de aici, te aștept la un dialog relaxant, onest, nepretențios.