Psihoterapia Atacurilor De Panică

Descriere

Psihoterapia Atacurilor De Panică

Atacurile de panică sunt mult mai frecvente decât ne imaginăm, aproximativ 3% din populația lumii a experimentat la un moment dat un atac de panică, în cifre mai concrete înseamnă aproximativ 240 de milione de oameni. E enorm, dar în același timp înseamnă că stările de anxietate s-au „normalizat”, nu în sensul că e normal să fim anxioși ci în sensul că nu avem de ce să simțim rușinați dacă avem un atac de panică. Multă lume trece prin așa ceva doar că nu recunosc.

woman having panic anxiety attack

De ce apare un atac de panică?

Sunt multe de spus dar o să punctez ceea ce e esențial. Atacurile de panica au legătură în principal cu nesiguranța, cu nevoia de control și cu teama de moarte. De cele mai multe ori persoanele cu atacuri de panică au avut o copilărie trăita în frica, nu s-au simțit protejate, au stat mult într-o stare de amenințare semicontinua că ar urma un fel de pericol. Un tată agresiv sau o mamă care atunci când se supăra își retrăgea afecțiunea, nu mai vobea cu copilul câteva ore sau zile, deci teama de piedere a relației.

Persoanele cu un istoric de frica atunci când devin adulte și un pilon existențial se clatină (cel profesional, schimbarea job-ului sau concedierea, sau, mai ales, când relația de cuplu e în pericol) apar și atacurile de panică.

Alte situații care declanșează atacurile de panică sunt cele legate de moartea unei persoane apropiate, moarte care aduce la suprafață teama de pierdere, de îmbătrânire, de sentimentul că nu au făcut suficient până la vârsta pe care o au (nu s-au căsătorit, nu au făcut copii, se întreabă de multe ori „ce am făcut cu viața mea” etc).

Bineînțeles că toate acestea se leagă de nevoia constantă de control, de incapacitatea de a se relaxa, e ca și cum persoanele anxioase își doresc să controleze aproape tot
(inclusiv momentul morții) pentru a preîntâmpina posibilele pericole, desi stiu la nivel conștient că acest lucru este iluzoriu. E nevoie de lucru la nivelele mai profunde ale inconștientului pentru a se așeza cu adevărat realitatea, dar e necesar în principal ca persoanele cu atacuri de panică să capete un sentiment durabil de siguranță.

Atacurile de panică se pot diminua atât de mult încât să devină gestionabile dar pot să și dispară în totalitate, depinde în mare măsură de resursele fiecărei persoane și de cât de multe aspecte elaborează în psihoterapie. 

Alexandra Dan

Client

“Pe mine mă ajuta enorm întâlnirile cu Vicentiu, este un om
minunat și cald. Astăzi a fost f f frumos și de folos tot ceea ce ne-a explicat
și ne-a învățat. De abia aștept restul întâlnirilor 😄.”

5/5

5.0 / 5.0

300RON

/ Ședință

Programeză-te

    Alte Servicii

    Fii bine cu tine

    Psihoterapie
    Individuală

    În accepțiunea ei cea mai largă, psihoterapia înseamnă metoda psihologică de tratament a tulburărilor mentale.

    Psihoterapia stărilor depresive

    Depresia are mai multe cauze, dar de cele mai multe ori ea apare după ce am resimțit o pierdere.

    Psihoterapie Adolescenți

    Adolescența este perioada cea mai complicată a dezvoltării noastre, e plină de contradicții, confuzii, sensibilitate.

    Psihoterapie De Cuplu

    Psihoterapia de cuplu reprezintă de regulă ultima variantă, partenerii ajung în cabinet epuizați și cumva deznădăjduiți.

    Telefon

    0721 121 122

    Email

    psihologvicentiumaftei @yahoo.com

    Programări

    Programează-te la o ședință

    Folosește formularul pentru a programa la o ședință si voi reveni către tine pentru a confirma sau contactează-mă la numărul de telefon alăturat sau adresa de email.

      Abonează-te la newsletter, pentru a primi informații utile gratuit!