Despre mine

Alegerile în viață ne crează destinul….o frază care mi-a rămas în minte și care m-a forțat cumva sa gândesc într-un anume fel. După 20 ani de experiență am înțeles că aici, în alegeri, se află esența fiecărei persoane. Dacă urmărești alegerile pe care cineva le face în dragoste, în prietenie, în profesie, chiar și în boală sau în modalitatea de a muri, atunci ajungi să-l înțelegi cu adevărat, dincolo de cuvinte sau gesturi aparente.

Ceea ce alegem ajunge să ne definească și stabilește traiectoria noastră în viață. Bineînțeles că în spatele fiecărei alegeri se află o nevoie care se cere satisfăcută, a cărei forță ne “împinge” spre acțiune, spre împlinire.

Nevoia de sens m-a “împins” să aleg psihologia ca profesie, nevoia de a-mi înțelege trecutul tensionat, de a restructura și de a elabora trauma de abandon pe care am resimțit-o în copilăria timpurie. Din acest motiv, când mă aflu în procesul terapeutic caut mai întâi în mine ceea ce ar putea simți celălalt, accesez emoții experimentate personal în trecut: emoții de disperare, de singurătate absolută, de neputință, furie, separare dar și emoții ale supraviețuirii, ale devenirii, împlinirii sau triumfului real…

Alegerea majoră care mi-a influențat  decisiv cariera profesională a fost aceea de a mă specializa într-un tip de evaluarea psihologică aparte, denumită screening psihologic și care cuprinde teste psihologice orientate spre aspectele inconștiente, necunoscute, uitate sau ascunse ale personalității noastre.

Am considerat că, înainte de a începe o terapie, este extrem de important ca fiecare persoana să afle cât mai multe informații despre sine, “să știe cum stă” cum s-ar zice, care sunt vulnerabilitățile,  dificultățile și zonele sale tensionate.

Aceste teste relevă o multitudine de aspecte importante ale personalității, conținuturi care altfel ar fi rămas în inconștient, determinând de acolo tensiuni, anxietăți și nefericire.

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)